Новини

ЗАСІДАННЯ НАУКОВО-ТЕХНІЧНОЇ РАДИ В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСНІЙ ДЕРЖАВНІЙ АДМІНІСТРАЦІЇ

11 вересня в Одеській обласній державній адміністрації під керівництвом директора Департаменту екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації Алана Джіоєва відбулося засідання науково-технічної ради з питань охорони навколишнього природного середовища, моніторингу довкілля, реалізації регіональних програм області та сталого розвитку в регіоні при облдержадміністрації (далі – НТР).

Під час НТР розглядалось питання необхідності доповнення Стратегії розвитку Одеської області на 2021-2027 роки https://oda.odessa.gov.ua/socialeconomic/strategy21-27 . Питання адаптації до змін клімату не були враховані при розробці даної Стратегії, тому БУВР річок Причорномор’я та нижнього Дунаю було ініційовано внести напрацьовані пропозиції до Стратегії розвитку в частині розділу 3 «Стратегічні пріоритети Одеської області на період до 2027 року».

З доповідями під час НТР виступали начальник Гідрометцентру Чорного та Азовського морів Ситов В.М., ректор Одеського державного екологічного інституту Степаненко С.М., начальник Басейнового управління водних ресурсів річок Причорномор’я та нижнього Дунаю Гричулевич Л.О. Зазначене питання викликало обговорення членів НТР, представників наукових і проектних організацій, місцевих органів влади, органів місцевого самоврядування та експертів.