Водогосподарська обстановка

Водогосподарьска та гідрометеорологічна обстановка з 20 по 30 квітня 2020 року

За даними Гідрометцентру ЧАМ на території басейну нижнього Дністра протягом минулої декади спостерігалась ясна погода. Температура повітря була від -2,6 ºС до +22,8 ºС. Опади в межах Одеської області не спостерігались.

На р.Дністер в межах Одеської області (водопост №2 – 44,5 км від гирла р.Турунчук (с.Троїцьке), водопост Маяки – 32,5 км від гирла р. Дністер, водопост №1 – 32,5 км від гирла р. Дністер) триває режим низької межені з незначними добовими коливаннями.

Рівень води р. Дністер (Маяки, Одеська обл.) на кінець третьої декади складає 90 см над „0” поста.

У квітні місяці за багаторічними спостереженнями найвищий рівень на водомірному посту Маяки складає 199 см, а найнижчий 10 см  над „0” поста.

Фактичний рівень води р. Дністер на водопосту Маяки (15,0 км від гирла р. Дністер) протягом декади знаходився нижче середніх багаторічних показників та коливався в незначній мірі за рахунок згінно-нагінного вітру.

На водпосту Турунчук (44,5 км від гирла р. Дністер) протягом декади відмічалися незначні коливання.

За даними Дунайської ГМО на території басейну Дунай протягом минулої декади спостерігалась мінлива хмарність. Температура повітря була від      +2,0 ºС до +25,0 ºС. Без опадів.

У квітні місяці на водопостах Рені, Ізмаїл, Кілія і Вилкове української ділянки р. Дунай на кінець другої декади рівні води складають 117, 53, 17 та    4 см над „0” поста відповідно. За багаторічними даними найвищі рівні на водомірних постах Рені, Ізмаїл, Кілія і Вилкове складають 530, 400, 282 та 173 см, а найнижчі 51, 116, 22 та 26 см над „0” поста відповідно.

Фактичний рівень води р. Дунай на водопосту Рені протягом декади знизився нижче середніх багаторічних показників.

На водопосту Вилкове р. Дунай протягом декади відмічалось незначне коливання фактичного рівня води, який є нижчим за середні багаторічні показники.