Басейнова Рада річок Причорномор’я, Новини

Чергове засідання басейнової ради річок Причорномор’я

30 липня відбулося on-line засідання Басейнової ради річок Причорномор`я

З метою розробки елементів Плану управління басейну річок Причорномор’я БУВР річок Причорномор’я та нижнього Дунаю розробив проект програми діагностичного моніторингу для басейну річок Причорномор’я. Під час засідання були розглянуті та обговорені пропозиції БУВР річок Причорномор’я та нижнього Дунаю по проєкту Програми діагностичного моніторингу масивів поверхневих вод басейну річок Причорномор’я.

Питанням, яке викликало активне обговорення членів Басейнової ради, було “Роль громадськості в управлінні водними ресурсами басейну річок Причорномор’я та громадські ініціативи. Підвищення ефективності моделі взаємодії «Басейнова рада – територіальні громади – водокористувачі». У результаті обговорення було прийнято рішення звернутися до Кабінету Міністрів України з обґрунтуванням необхідності внесення змін до Завдань та Індикаторів Цілей Сталого Розвитку, встановлених Указом Президента України від 30.09.2019 № 722/2019 «Про цілі сталого розвитку України на період до 2030 року» та розпорядженням КМУ №686-р від 21.08.2019 «Питання збору даних для моніторингу реалізації цілей сталого розвитку». Також запропоновано внести зміни до Завдань та Індикаторів цілі старого розвитку «Чиста вода та належні санітарні умови».

Крім того, окрему увагу приділили питанню водного врядування та посилення взаємодії «Басейнова рада – територіальні громади – водокористувачі» в умовах реформи децентралізації та імплементації європейської практики щодо водного врядування.
За поданням члена Басейнової ради Андрія Поповича було розглянуто питання щодо необхідності вивчення стану обміління річки Тилігул та Тилігульського лиману та негативних наслідків обміління річки для населення та природного середовища. Було запропоновано провести позачергове виїзне засідання Басейнової ради в Березівському районі з відвідуванням проблемних ділянок річки.

Не зважаючи на те, що жодні гаджети не замінять живого спілкування, всім учасника Басейнової ради вдалося конструктивно пропрацювати заявлені в порядку денному питання.