Новини

Чергове засідання Басейнової ради нижнього Дунаю

29 червня 2022 року у м. Ізмаїл відбулось чергове онлайн-засідання Басейнової ради нижнього Дунаю, яке було приурочено до Міжнародного дня Дунаю.

Місцем зустрічі обрали місто Ізмаїл, так як воно вважається «воротами» у регіон нижнього Дунаю, адже саме він є базовим портом Українського Дунайського пароплавства.

Майже половина членів Басейнової ради   були присутні особисто.

Захід розпочався хвилиною мовчання для вшанування пам’яті усіх загиблих від злочинних дій ворога захисників України та цивільного населення.

Під час засідання присутні члени басейнової ради та запрошені              обговорили сучасний стан  роботи Придунайських водосховищ, фактори, які впливають на рівень їх наповнення та домовилися про тісну співпрацю у вирішенні проблем з фінансування наповнення водосховищ.

Начальник відокремленого підрозділу «Причорноморський центр водних ресурсів та грунтів» Кугут А.А.  ознайомила присутніх з виконанням державного моніторингу масивів поверхневих вод суббасейну нижнього Дунаю  та перспективи введення в дію лабораторії Південного регіону.

  Про стан гідротехнічних споруд та дамб обвалування вздовж державного кордону України в суббасейні нижнього Дунаю та шляхи вирішення проблемних питань інформував в. о. начальника БУВР річок Причорномор’я та нижнього Дунаю Чижик О.А.

Також на засіданні обговорювався стан підготовки плану управління річковим басейном та співпраця з органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування щодо встановлення екологічних цілей та розробки програми заходів у суббасейні нижнього Дунаю.

В кінці засідання було вручено планшет та «Дунайську сумку» переможцям  конкурсу «Дунайський художник – 2022: мрії річки під час війни», проведеного спільно з Міжнародною комісією з захисту річки Дунай. Всі інші учасники отримали «Дунайські сумки».

Після засідання членами басейнової ради нижнього Дунаю було проведено огляд аварійних участків: 97 км та шлюзу Репіда.

В цілому зустріч членів басейнової ради нижнього Дунаю була конструктивною та націленою на перспективу.

З презентаціями басейнової ради можна ознайомитись за посиланнями:

https://fex.net/ru/s/9v4lfel

https://fex.net/ru/s/cfovebl

https://fex.net/ru/s/tfxzyox