Новини

Робоча зустріч українських спеціалістів з молдавськими коллегами

11-13 березня 2020 року у місті Кишинів, Республіка Молдова відбулася зустріч експертів робочої групи з управління водними ресурсами річки Дунай та річок Причорномор’я в рамках виконання Угоди між Урядом України та Урядом Республіки Молдова про спільне використання та охорону прикордонних вод.

Делегація БУВР річок Причорномор’я та нижнього Дунаю взяла участь у заході з метою обговорення питань щодо коригування чинного РЕГЛАМЕНТУ УКРАЇНСЬКО-МОЛДАВСЬКОГО СПІВРОБІТНИЦТВА З МОНІТОРИНГУ ЯКОСТІ ПРИКОРДОННИХ ВОД, внесення необхідних змін до нього, обміну результатами вимірювань показників якості води за 2019 рік. А також ознайомитися з технічною базою Екологічної Референтної Лабораторії Агентства Навколишнього Середовища Республіки Молдова.

Експерти робочої групи обмінялися досвідом фахівців лабораторій з питань оснащення сучасними приладами для визначення пріоритетних речовин, налагодили співпрацю з провідними спеціалістами беручи до уваги новітні та актуальні шляхи роботи нашої сфери діяльності на європейському рівні.

Підсумком робочої зустрічі став підписаний відповідний протокол.