Новини

Про діяльність та перспективи

З 12 по 14 лютого в БУВР річок Причорномор’я та нижнього Дунаю керівники районних та міжрайонних управлінь водного господарства  доповідали про діяльність своїх організацій та пріоритети роботи на 2020 рік, а також обговорювали перспективи експлуатації водогосподарсько-меліоративного комплексу на подальші роки.

Не зважаючи на складний процес оптимізації, який на сьогодні відбувається у водогосподарському секторі, всі керівники районних та міжрайонних управлінь водного господарства  підтвердили необхідність проведення цих заходів. Спілкуючись з керівниками підвідомчих управлінь начальник БУВР річок Причорномор’я та нижнього Дунаю Лілія Гричулевич зазначила, що оптимізація – це важкий процес для всіх, але потреба у перезавантаженні управління водогосподарською системою була необхідною складовою подальшої організації нашої ефективної роботи.  

Під час робочих зустрічей були розглянуті аналітичні матеріали управлінь про стан меліоративних систем, плани по обсягах зрошення меліоративних земель на 2020 рік та на перспективу до 2025 року, аналіз державного фінансування та фактичних витрат на експлуатацію меліоративних систем, а також пропозиції та обґрунтування щодо подальшої оптимізації роботи.

Кожен керівник управління виразив своє бачення оптимізації діяльності, але всі одностайно засвідчили, що без зрошення в зоні ризикованого землеробства неможливо отримати гарантований урожай. Як наголосив Панас Жечков, начальник Ізмаїльського управління водного господарства: «Без меліорації Бессарабія перетвориться на пустелю».

У ході обговорення з фахівцями басейнового управління були розглянуті шляхи вирішення певних проблемних питань та визначені подальші напрямки пріоритетної діяльності водогосподарських організацій Одещини.