Без рубрики, Новини

Про Всесвітній день охорони праці

28 квітня в Україні відзначають Всесвітній день охорони праці. Його запроваджено з метою привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням в Україні.

 Щороку Міжнародна Організація Праці визначає тему Всесвітнього дня охорони праці. Всесвітній день безпеки та здоров’я у 2022 році проходить під гаслом: «Формуємо разом позитивну культуру безпеки та здоров’я».

 В БУВР річок Причорномор’я та нижнього Дунаю,  з урахуванням цієї теми,  розроблено План заходів із відзначення Дня охорони праці.

У підвідомчих управліннях розроблено власні заходи із відзначення Дня охорони праці в Україні під гаслом «Формуємо разом позитивну   культуру  безпеки та здоров’я». Особливу увагу приділено на забезпеченні безпеки обладнання та виробничих процесів, наявності та застосування засобів індивідуального захисту. Залучаються заінтересовані громадські організації, спілки та інші об’єднання до процесу формування політики щодо покращення безпеки та здоров’я працівників на роботі. Проводиться  інформаційно – роз’яснювальна  робота  у всіх структурних підрозділах господарювання щодо безпеки праці на робочих місцях. Вишукується можливість для надання допомоги сім’ям потерпілих, які загинули на виробництві,  у розв’язанні матеріальних та соціально-побутових проблем. Проводяться конкурси на безпечне робоче місце, виробничу дільницю. Найбільш активних працівників за ініціативу у здійсненні заходів щодо підвищення рівня безпеки та поліпшення умов праці планується матеріально заохотити.