Новини

Громадське обговорення проєкту Плану управління річковим басейном річок Причорномор’я та проєкту Плану управління річковим басейном Дунаю (суббасейн нижнього Дунаю) (2025-2030)

5 квітня поточного року в м. Одеса відбувся захід з громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном річок Причорномор’я та Плану управління басейном Дунаю (суббасейн нижнього Дунаю).

У заході взяли участь представники органів виконавчої влади, водогосподарських організацій, басейнових рад, територіальних громад, заінтересовані сторони, водокористувачі басейнів, науковці, представники громадськості тощо.

З вітальним словом до учасників заходу звернувся начальник Басейнового управління водних ресурсів річок Причорномор’я та нижнього Дунаю Роман Пукало та Олена Марушевська – експерт Блю Ріверз Екологічний Консалтинг.

Представники Блю Ріверз Екологічний Консалтинг Олексій Ярошевич та Катерина Мудра розповіли про проєкт Плану управління річковим басейном річок Причорномор’я та проєкт Плану управління річковим басейном Дунаю (суббасейн нижнього Дунаю) 2025 – 2030 рр., аналіз стану річкових басейнів.

Марія Скоблей (Закарпатський ЦГМ) представила оцінку екологічного і хімічного станів масивів поверхневих вод даних басейнів.

Начальник відділу басейнової взаємодії та міжнародних відносин Басейнового управління водних ресурсів річок Причорномор’я та нижнього Дунаю Галина Пуцята представила Програми заходів для басейну річок Причорномор’я та  басейну Дунаю (суббасейну нижнього Дунаю), їх зміст та проблеми, які передбачено вирішити.

Едуард Осійський (БУВР Тиси) зауважив, що до програм заходів можна вносити зміни, вказав, що заходи будуть реалізовані з різною оціночною вартістю.

Після цього відбулося обговорення пропозицій та зауважень учасників заходу до проєкту Плану управління річковим басейном річок Причорномор’я та проєкту Плану управління басейном Дунаю (суббасейн нижнього Дунаю).

За результатами публічного обговорення проєкту ПУРБ річок Причорномор’я та проєкту ПУРБ Дунаю (суббасейн Дунаю) буде доповнено розділ 9 ПУРБ: «Звіт про інформування громадськості та громадське обговорення проєкту Плану управління річковим басейном».

Нагадуємо, що з текстом проєкту ПУРБ річок Причорномор’я можна ознайомитися за посиланням https://davr.gov.ua/plan-upravlinnya-richkovim-basejnom-richok-prichornomorya1

З текстом проєкту ПУРБ Дунаю (суббасейн нижнього Дунаю) – https://davr.gov.ua/plan-upravlinnya-richkovim-basejnom-dunayu1 

Прийом всіх зауважень і пропозицій здійснюється на електронну пошту: rbmp@davr.gov.ua до 21 червня 2024 року включно, тож запрошуємо долучитися.

Громадські обговорення проведені за підтримки проєкту ЄС “Водні ресурсі та екологічні дані” EU4Environment&Data.

Висловлюємо щиру подяку ЄС “Водні ресурсі та екологічні дані” EU4Environment&Data за допомогу в організації цього важливого заходу.