Новини

Національний проєкт з тестування та вивчення української мови

Дружній колектив працівників Басейнового управління водних ресурсів річок Причорномор’я та нижнього Дунаю із задоволенням підтримало Національний проЄкт  з тестування та вивчення української мови https://moyamova.in.ua, який запущено Асоціацією інформаційної та цифрової освіти разом з Міністерством культури та інформаційної політики.

У рамках цього проєкту всі українці мають змогу пройти безкоштовне тестування та перевірити рівень володіння рідною державною мовою, із подальшим навчанням.

На платформі розміщено унікальний адаптивний тест з української мови (згідно з українськими та міжнародними стандартами), а також багато онлайн ресурсів для безкоштовного вивчення української мови, зокрема безкоштовний мультимедійний онлайн-курс «Сучасна українська мова», який в доступній формі пояснює норми нового правопису, який вступив в силу у 2019 році.

Фахівці та керівники БУВР річок Причорномор’я та нижнього Дунаю з цікавістю та творчістю підійшли до проходження тестування. Щоб позмагатися у результатах перевірки своїх знань, працівники кидали один одному виклик. Учасники змагань задавали один одному по п’ять питань на знання української мови та нового правопису.  Участь у змаганнях прийняли всі, а найцікавішими були досвід чи молодість.  

В нашому управлінні працюють люди різних національностей, віросповідань та різного віку, але це не заважає нам бути дружніми та роботи спільне діло, бо насамперед ми всі громадяни України, які люблять та поважають свою Батьківщину.

Українці – це серце нашої країни, а українська мова – це серцебиття! Наше спільне поєднання у вивченні рідної мови, спілкування та письменність, робить це серцебиття сильнішим.  Шануйте рідну мову, вивчайте та поширюйте, щоб голос серця нашої країни – наш з вами голос, було чутно у всьому світі! Україна це ми!