Новини

Нарада з питань Державного моніторингу вод в умовах воєнного часу

7 квітня 2022 року фахівцями Держводагентства проведено робочу нараду з представниками водогосподарських організацій, метою якої було   обговорення практичних питань виконання державного моніторингу вод в умовах воєнного часу. В нараді прийняли участь керівництво та фахівці БУВР річок Причорномор’я та нижнього Дунаю, зокрема лабораторії моніторингу вод Південного регіону.

Начальник відділу моніторингу поверхневих вод та меліорованих земель Департаменту управління водними ресурсами Держводагентства Марія Шпанчик обговорила з учасниками наради ключові проблеми організації роботи лабораторій щодо забезпечення виконання програми державного моніторингу вод в умовах війни, а також питання перенаправлення  відібраних проб води для аналізу з регіонів де ведуться бойові дії у відносно безпечні регіони.

За підсумками наради представники водогосподарських організацій узгодили подальші дії щодо роботи лабораторій в умовах воєнного стану для забезпечення стабільного виконання Програми моніторингу вод.