Новини

Міжвідомча нарада щодо екопопуску

05 квітня 2021 року провідний інженер служби техногенно-екологічної безпеки Наталія Верис, провідний інженер відділу басейнової взаємодії Олег Романчук та представник Нижньодністровського національного природного парку Микола Роженко прийняли участь в онлайн нараді за участі представників заінтересованих сторін України та Республіки Молдова з питань обговорення та прийняття рішення стосовно проведення еколого-репродукційного попуску у 2021 році.

Під час заходу було розглянуто гідрологічний прогноз на р. Дністер та його притоках, водогосподарську ситуацію на Дністровському водосховищі та пропозиції присутніх щодо умов проведення екологічного попуску з Дністровського водосховища.

Від Одеської області були надані скориговані узагальнені пропозиції від зацікавлених організацій до регламенту еколого-репродуктивного попуску.

Еколого-репродукційний попуск з Дністровського водосховища щорічно здійснюється з метою покращення екологічного стану та збереження екосистеми дельти Дністра, ефективного відновлення біологічних ресурсів та збереження територій, що мають міжнародний охоронний статус.