Новини

Капітальний ремонт лабораторного приміщення

Якісний моніторинг вод та акредитація лабораторії  моніторингу вод Південного регіону відповідно до європейських стандартів ISO 17025 у значній мірі залежить від технічних характеристик приміщення. Саме тому у 2020 році зроблений капітальний ремонт приміщення лабораторії БУВР річок Причорномор’я та нижнього Дунаю.

Завдяки підтримці Міндовкілля та Держводагентства за рахунок державного фонду розвитку водного господарства були проведені масштабні роботи з реконструкції давно забутого і дуже занедбаного лабораторного приміщення.

Наразі основна частина робіт вже зроблена. Під час ремонту виконано наступні роботи: замінено всі старі вікна, прокладено нову мережу електропостачання, оновлено систему опалення, замінено системи водопостачання та каналізації, замінено підлогу, відремонтовано стіни і стелю. Також встановлено вентиляцію в кабінеті підготовки проб до хроматографічних та фізико-хімічних досліджень. В наступному році будуть продовжені роботи по облаштуванню вентиляцією інших приміщень лабораторії, де лабораторне обладнання заплановано придбати у 2021-2022 роках.

Разом з цим розроблено проєкт по протипожежній безпеці. А встановлення системи протипожежної безпеки планується у І кварталі 2021 року.

У цьому 2020 році проведена значна робота по підготовці лабораторного приміщення до роботи, але для акредитації лабораторії  моніторингу вод Південного регіону відповідно до європейських стандартів ISO 17025  у наступному році необхідно виконати ще деякі технічні роботи. 

То ж ми йдемо у новий рік – з чіткими планами!