Новини

«Запорука успіху – це об’єднання зусиль для підвищення авторитету водогосподарської галузі»

Про це 14 серпня під час відкритої дискусії з представниками водокористувачів, місцевих органів влади та фахівців водогосподарських організацій Одещини наголошував Голова Агентства Валентин Шліхта.
Зазначимо, що під час онлайн-зустрічі учасники обговорили проблемні питання реорганізації міжрайонних управлінь водного господарства Одещини.
Так, із цього приводу висловилися представники водокористувачів, Одеської обласної ради та Одеської обласної адміністрації, районних органів влади, міжрайонних управлінь водного господарства Одещини та БУВР річок Причорномор’я та нижнього Дунаю.
Фахівцями Держводагентства на чолі з Головою Агентства Валентином Шліхтою було вислухано позиції усіх заінтересованих сторін.
«Маємо почути і зрозуміти думки практиків-водокористувачів, бо запроваджені реформи суттєво вплинуть на їхню діяльність, як ключових споживачів водних ресурсів», – зауважив Валентин Шліхта.
Крім того, додав, що має на меті амбітну ціль – виведення водної галузі на достойний та престижний рівень. Для цього маємо впровадити дві ключові реформи:
– продовження впровадження інтегрованого управління водними ресурсами за басейновим принципом;
– розмежування процесів управління гідротехнічною інфраструктурою від управлінням водними ресурсами.
Окрему увагу Валентин Шліхта приділив питанню нерівномірності у кількості адміністративного та виробничого персоналу в управліннях водного господарства, низьку оплату праці водників та впливу реформи на діяльність водної галузі як у позитивному, так і негативному світлі.
«У цілому по Україні у певних регіонах реформа водогосподарської галузі має позитивні тенденції та відгуки, а у деяких, зокрема на Одещині, де є проблеми з налагодженням комунікації між адміністративними ланками та водокористувачами, виникли непорозуміння. І конкретні дії по врегулюванню проблемних питань будуть вжиті вже найближчим часом. Адже головне завдання Держводагентства у цьому процесі налагодити цей взаємний зв’язок та виробити конкретні ефективні рішення, які врахують усі позиції заінтересованих сторін», – зазначив Валентин Шліхта на завершення онлайн-заходу.