Новини

Екотуризм – це важлива складова екологічної культури!

Саме екотуризм дозволяє спостерігати за природними процесами не втручаючись та не руйнуючи екосистеми, не турбуючи представників місцевої флори та фауни.
А ні шум мотору, а ні запах палива, не завадять насолоджуватися співом птахів та ароматом квітучого очерету – коли мандруєте на каяках.
Мало хто знає, що крім прогулянки і відпочинку, каяки можна використовувати для прибирання сміття з води та очерету, з тих місць, де не дотягнутися з берега.
Отже, 19 вересня на березі річки Турунчук (в межах села Яськи, паромна переправа) стартувала «Толока на каяках» яка організована клубом Kayak Point та БУВР річок Причорномор’я та нижнього Дунаю.
Місце проведення толоки було обрано не випадково, саме тут накопичилось сміття, яке під час літного паводку принесло течією з 7 областей України та Республіки Молдови.
Спортсмени, водогосодарники, науковці, представники органів місцевої влади, журналісти та усі небайдужі громадяни прибрали береги від сміття та отримали заряд позитивної енергії від спілкування.
Учасники «толоки на каяках» відправились в невеличку подорож вниз по течії Турунчука щоб пройти весь шлях, який «проходить» сміття на шляху до моря, та, звичайно, прибрати сміття на своєму шляху.
Одним із неочікуваних сюрпризів цього заходу було те, що засновник клубу Kayak Point Олександр Кушнір вирушив в подорож на човні, який власноручно зробив зі сміття, вилученого з річки!