Водогосподарська обстановка

Водогосподарська та гідрометеорологічна обстановка з 11 по 20 березня 2019 року

На водомірному посту басейну р. Дністер Маяки (Одеська обл.) рівень води на кінець другої декади березня складає 101 см над „0” поста.
За багаторічними даними у березні місяці найвищий рівень на водомірному посту Маяки складає 209 см, а найнижчий -3 см над „0” поста.
Фактичний рівень води р. Дністер на водопосту Маяки (15,0 км від гирла р. Дністер) протягом декади коливався за рахунок згінно-нагінного вітру і знаходився на рівні середніх багаторічних показників.

За даними Дунайського БУВР на водопостах Рені, Ізмаїл, Кілія і Вилкове української ділянки р.Дунай на кінець другої декади березня рівні води  складають 297, 166, 78 та 34 см  над „0” поста відповідно.

За багаторічними даними у березні місяці найвищі рівні на водомірних постах Рені, Ізмаїл, Кілія і Вилкове складають 479, 360, 273 та 192 см, а найнижчі 5, 92, -20 та 3 см над „0” поста відповідно.

Фактичний рівень води р.Дунай на водопосту Рені протягом декади коливався за рахунок згінного вітру і  знаходився нижче  середніх багаторічних показників.

На водопосту Вилкове фактичний рівень води р. Дунай протягом декади знаходився на рівні середніх багаторічних показників.