Водогосподарська обстановка

Водогосподарська та гідрометеорологічна обстановка з 1 по 10 жовтня 2020 року

За даними Гідрометцентру ЧАМ на території басейну нижнього Дністра протягом першої декади жовтня спостерігалась переважно ясна погода.

Температура повітря була від +10 ºС до +21 ºС. Опади 2,6-3,7 мм.

Фактичний рівень води р. Дністер (Маяки, Одеська обл.) на кінець першої декади жовтня складає 93 см над „0” поста.

За багаторічними спостереженнями найвищий рівень у жовтні-місяці на водомірному посту Маяки складає 171 см, а найнижчий -5 см  над „0” поста.

Рівень води на водпосту Маяки (15,0 км від гирла р. Дністер) протягом першої декади жовтня знаходився нижче середніх багаторічних показників та коливався за рахунок згінно-нагінного вітру.

На водпосту Турунчук (44,5 км від гирла р. Дністер) протягом першої декади жовтня рівень води знаходився нижче рівня середніх багаторічних показників та дещо коливався. Рівень знаходився майже на позначках найнижчих багаторічних даних.

За даними Дунайської ГМО на території басейну р. Дунай протягом минулої декади спостерігалась переважно ясна погода. Температура повітря коливалась в межах від +14 ºС до +26,0 ºС. Опади 1,1 -20,5 мм.

На водпостах Рені, Ізмаїл, Кілія та Вилкове української ділянки р. Дунай на кінець першої декади жовтня рівні води складали 154, 73, 22 та 6 см над „0” поста відповідно.

За багаторічними даними у жовтні-місяці найвищі рівні на водомірних постах Рені, Ізмаїл, Кілія та Вилкове складають 449, 249, 183 та 132 см, а найнижчі -66, 13, -23 та 2 см над „0” поста відповідно.

Фактичний рівень води р. Дунай на водпосту Рені протягом першої декади жовтня знаходився нижче середніх багаторічних показників. ё

На водпосту Вилкове р. Дунай протягом першої декади жовтня рівень води знаходився нижче середніх багаторічних показників та дещо коливався.