Новини

Вебінар “Водна безпека та управління надзвичайним станом в тяжкі часи”

Сьогодні співробітники БУВР річок Причорномор’я та нижнього Дунаю на запрошення посольства Ізраїлю в Україні прийняли участь у вебінарі на тему «Водна безпека та управління надзвичайним станом в тяжкі часи» (“Water Security and Emergency Management in Difficult Times”).
Лектор вебінару, керівник відділу надзвичайних ситуацій та кіберзахисту Управління водопостачання (Water Security Emergency and Cyber Division, Water Authority) пан Денни Лакер розповів як Ізраїль вирішує проблему недостатньої кількості питної води у повсякденному житті та в умовах жорсткого карантину.
Цікавим фактом стало для нас те, що поліцмени Ізраїлю не тільки слідкують за громадським порядком і дотриманням умов ізоляції громадян, а й розносять питну воду до будинків, залишаючи пляшки з водою під дверима, щоб мешканці зайвий раз не виходили на вулиці.
Таке дбайливе відношення держави до людей надає відповідний результат – громадяни намагаються не порушувати умови карантину і терпляче залишаються по своїх домівках.
Поважне відношення до води ізраїльтян зумовлене не тільки її обмеженою кількістю, а й величезними штрафами за невиконання умов поводження з найціннішим ресурсом.
Новітні технології, сучасне обладнання та відповідальна державна політика дають змогу опріснювати морську воду і використовувати її для господарсько-побутових потреб та сільського господарства Ізраїлю
Варто добавити, що дистиляційне та очисне обладнання держава Ізраїль планує постачати в інші країни, де існує проблема недостатньої кількості питної води такі як Індія,Пакистан та інші.