Новини

21 вересня 2024 – Міжнародний день чистих берегів

З метою привернення уваги громадськості до проблем засмічення водних об’єктів, правильного поводження з відходами, дбайливого ставлення до довкілля та підвищення екологічної свідомості громадян щороку у треті вихідні вересня проходить масштабна екологічна акція «Міжнародний день чистих берегів» (International Clean Beach Day), яка започаткована у 1986 році та з кожним роком набуває все більшої популярності. Цьогоріч цей день припадає на 21 вересня.

Акція проводиться за підтримки Європейського Союзу та інших міжнародних організацій і проходить по всьому світу, зокрема, на узбережжях річок, морів та океанів з метою попередження забруднення водних ресурсів побутовими відходами. Організація такої еко-акції має на меті формування екологічної свідомості населення, популяризації еко-стилю життя та дбайливого ставлення до довкілля й розумного використання водних ресурсів.

Наразі проблема засмічення побутовим сміттям для річок, морів та океанів набрала глобальних масштабів. Тому є нагальна необхідність зупинити засмічення водойм.

Напередодні «Міжнародного дня чистих берегів» фахівці БУВР річок Причорномор’я та нижнього Дунаю спільно з студентами та викладачами факультету гідрометеорології та екології Одеського національного університету ім. І. І. Мечникова, працівниками комунального підприємства Одеської міської ради «Узбережжя Одеси» очистили від побутових відходів прибережну захисну смугу Чорного моря біля 13-ої станції Великого Фонтану у місті Одеса.

З цієї нагоди пропонуємо усім небайдужим жителям нашої області зробити свій особистий внесок у підтримку екологічного здоров’я наших водойм: прийти та очистити узбережжя від сміття.

Пам’ятаймо: майбутнє наших водойм – у наших руках!