Новини

Робоча зустріч мера Одеси та керівництва Одеського району з метою обговорювання екологічної проблеми Дунайського регіону.

14 серпня 2024 року, мер Одеси, як голова Асоціації міст України Одеського регіону Геннадій Труханов, голова Одеської районної ради Віталій Барвіненко та заступник голови Одеської районної ради Аркадій Мкртичян, в рамках робочої зустрічі, відвідали Басейнове управління водних ресурсів річок Причорномор’я та нижнього Дунаю з метою обговорення реалізації Стратегії ЄС для Дунайського регіону в межах Одеської області.

Зустріч відбулася в контексті щорічного форуму «Стратегія ЄС для Дунайського регіону», який проходив 20-21 червня 2024 року у Відні (Австрія). На цьому форумі Україну представляв Геннадій Труханов, який акцентував увагу на проблемах транспортного сполучення, енергозабезпечення та екології в Одеській області.

Під час презентації «Управління та екологічне відновлення водних ресурсів» доповідач звернув увагу на ключові питання: водопостачання, захист від шкідливої дії вод, моніторинг якості поверхневих вод та програма заходів плану управління басейну річки Дунай (суббасейн нижнього Дунаю). Дунайський регіон є важливою частиною Дунайського простору Європи і складається з чотирьох областей: Закарпатської, Івано-Франківської, Чернівецької та Одеської, в яких проживає близько 6 мільйонів чоловік.

Україна прийняла Дунайську Стратегію у розрізі 11 європейських пріоритетів, що поєднують чотири основні напрямки – розвиток транспортного сполучення, охорону навколишнього середовища, підвищення рівня добробуту населення та зміцнення безпеки.