Новини

Толока на каяках стартувала у дводенний екотур мальовничим Дністром

Одещина славиться неймовірно мальовничими Дністровськими плавнями і межиріччям Дністер-Турунчук, куди з різних куточків України і з багатьох інших країн приїздять на відпочинок тисячі екотуристів.
На жаль, не завжди туристи і рибалки залишають за собою чисті місця відпочинку. Разом з цим купи сміття приходять в дністровську дельту від сусідів вище по течії. Саме паводковими водами вдітку принесло “гори” сміття, які залишились в ериках і протоках Нижнього Дністра. Саме тому сьогодні на березі річки Турунчук (біля села Яськи Біляївського району) стартувала двухденна «Толока на каяках», яка організована клубом Kayak Point та БУВР річок Причорномор’я та нижнього Дунаю.
Водогосподарники, департамент екології та природних ресурсів Одеської облдержадміністрації, Державна екологічна інспекція, Нижньодністровський національний природний парк, Чорноморське басейнове управління Держрибагенства, Одеський рибоохоронний патруль, органи місцевої влади, громадські організації, спортсмени, науковці, журналісти та усі небайдужі громадяни розпочали велике прибирання point сміття.
Тільки за перші півгодини було зібрано кілька десятків мішків зі сміттям. Далі буде
Попереду десятки кілометрів єриків і проток та сотні мішків сміття.