Новини

Всесвітній день води у 2022 році

22 березня відзначається Всесвітній день води. Ідея проведення Всесвітнього дня водних ресурсів вперше прозвучала на конференції ООН з охорони оточуючого середовища і розвитку (ЮНСЕД), яка відбулася в 1992 році в Ріо-де-Жанейро. Тема свята цього року звучить як «ПІДЗЕМНІ ВОДИ – РОБИТИ НЕВИДИМЕ ВИДИМИМ». Підземні води непомітні, але їх вплив видно всюди, це прихований скарб, який збагачує наше життя. Майже вся рідка прісна вода в світі — це підземні води. Оскільки зміна клімату погіршується, підземні води будуть ставати все більш критичними. Нам потрібно працювати разом, щоб раціонально керувати цим дорогоцінним ресурсом.

22 березня є унікальною можливістю нагадати людству про надзвичайну важність водних ресурсів для  оточуючого середовища і розвитку суспільства. Практичні зусилля можуть допомогти поглибити суспільне розуміння як проблем так і рішень в цій області. Для досягнення позитивних результатів необхідно перетворити слова на зобов’язання і дії у рамках загальної теми. В цей день БУВР річок Причорномор’я та нижнього Дунаю презентує короткий огляд сучасного стану водних ресурсів Одеської області.

Переглянути презентацію можливо за посиланням https://docs.google.com/presentation/d/10wRrkBFuFdryIFDNQCDZUs8s08_JRWH0/edit?usp=sharing&ouid=113160240038020532084&rtpof=true&sd=true