Водогосподарська обстановка

Водогосподарська та гідрометеорологічна обстановка з 1 по 10 січня 2019 року

На водомірному посту басейну р. Дністер Маяки (Одеська обл.) рівень води на кінець третьої декади грудня складає 80 см над „0” поста.

За багаторічними даними у січні місяці найвищий рівень на водомірному посту Маяки складає 160 см, а найнижчий 0 см  над „0” поста.

Фактичний рівень води р. Дністер на водопосту Маяки (15,0 км від гирла р. Дністер) протягом декади коливався за рахунок згінного вітру і знаходився нижче середніх багаторічних показників.

За даними Дунайського БУВР на водопостах Рені, Ізмаїл, Кілія і Вилкове української ділянки р. Дунай на кінець першої декади січня рівні води  складають 195, 102, 44 та 27 см  над „0” поста відповідно.

За багаторічними даними у січні місяці найвищі рівні на водомірних постах Рені, Ізмаїл, Кілія і Вилкове складають 494, 316, 253 та 158 см, а найнижчі -39, 66, -7 та 9 см над „0” поста відповідно.

Фактичний рівень води р. Дунай на водопосту Рені протягом декади знаходився нижче  середніх багаторічних показників.

На водопосту Вилкове фактичний рівень води р. Дунай протягом декади коливався за рахунок згінного вітру і знаходився на рівні  середніх багаторічних  показників.