Водогосподарська обстановка

Водогосподарська та гідрометеорологічна обстановка з 11 по 20 липня 2020 року

За даними Гідрометцентру ЧАМ на території басейну нижнього Дністра протягом другої декади липня спостерігалась мінлива хмарність. Температура повітря була від +14,0 ºС до +32,0 ºС. Опади склали до 5,5 мм.

Фактичний рівень води р. Дністер (Маяки, Одеська обл.) на кінець другої декади липня складав 105 см над „0” поста.

За багаторічними спостереженнями найвищий рівень у липні-місяці на водомірному посту Маяки складає 174 см, а найнижчий 1 см  над „0” поста.

Рівень води на водпосту Маяки (15,0 км від гирла р. Дністер) протягом другої декади липня знизився до рівня середніх багаторічних показників.

 На водпосту Турунчук (44,5 км від гирла р. Дністер), починаючи з 4 липня почалось поступове зниження рівня води за рахунок зменшення обсягів скидів з Дністровського водосховища. Протягом другої декади липня рівень       в/п Турунчук знизився до відмітки 78 см над ,,0” поста і знаходиться дещо вище середніх багаторічних показників.

За даними Дунайської ГМО на території басейну р. Дунай протягом минулої декади спостерігалась мінлива хмарність. Температура повітря коливалась в межах від +13,0 ºС до +30,8 ºС. Опади були незначні.

На водпостах Рені, Ізмаїл, Кілія та Вилкове української ділянки р. Дунай на кінець другої декади липня рівні води складали 221, 164, 97 та 104 см над „0” поста відповідно.

За багаторічними даними у липня-місяці найвищі рівні на водомірних постах Рені, Ізмаїл, Кілія та Вилкове складають 494, 399, 294 та 242 см, а найнижчі 12, 36, 10 та 28 см над „0” поста відповідно.

Фактичний рівень води р. Дунай на водпосту Рені протягом другої декади липня поступово знизився нижче середніх багаторічних показників.

На водпосту Вилкове р. Дунай протягом другої декади липня рівень води був нижче середніх багаторічних показників.