Водогосподарська обстановка

Водогосподарська та гідрометеорологічна обстановка з 11 по 20 квітня 2020 року

За даними Гідрометцентру ЧАМ на території басейну нижнього Дністра протягом минулої декади спостерігалась ясна погода. Температура повітря була від -4,0 ºС до +23,1 ºС. Кількість опадів склала від 3,0 до 10,0 мм.

На річках басейну Дністра (в межах Одеської області) триває режим низької межені з незначними добовими коливаннями.

Рівень води р. Дністер (Маяки, Одеська обл.) на кінець другої декади складає 80 см над „0” поста.

У квітні місяці за багаторічними спостереженнями найвищий рівень на водомірному посту Маяки складає 199 см, а найнижчий 10 см  над „0” поста.

Фактичний рівень води р. Дністер на водопосту Маяки (15,0 км від гирла р. Дністер) протягом декади знаходився нижче середніх багаторічних показників та дещо коливався за рахунок нагінно-згінного вітру.

Фактичний рівень води р. Дністер на водопосту Турунчук (44,5 км від гирла р. Дністер) протягом декади дещо коливався.

За даними Дунайської ГМО на території басейну Дунай протягом минулої декади спостерігалась мінлива хмарність. Температура повітря була від      +3,0 ºС до +25,0 ºС. Кількість опадів була 2,0-3,0 мм.

У квітні місяці на водопостах Рені, Ізмаїл, Кілія і Вилкове української ділянки р. Дунай на кінець другої декади рівні води складають 121, 57, 17 та    3 см над „0” поста відповідно. За багаторічними даними найвищі рівні на водомірних постах Рені, Ізмаїл, Кілія і Вилкове складають 530, 400, 282 та 173 см, а найнижчі 51, 116, 22 та 26 см над „0” поста відповідно.

Фактичний рівень води р. Дунай на водопосту Рені протягом декади знизився нижче середніх багаторічних показників.

На водопосту Вилкове фактичний рівень води р. Дунай протягом декади коливався та знаходився дещо нижче середніх багаторічних показників.

За даними Гідрометцентру ЧАМ на території басейну Причорномор’я протягом минулої декади спостерігалась мінлива хмарність. Температура повітря  була  від -0,9 ºС до +24,5 ºС. Кількість опадів склала від 2 до 7 мм.