Новини

Зрошення в умовах змін клімату

Відкритий діалог між владою, наукою та представниками агроформувань Одещини, які працюють в зоні ризикованого землеробства, про перспективи використання земель в зоні зрошення в умовах зміни клімату відбувся 19 лютого, за ініціативи керівництва Басейнового управління водних ресурсів річок Причорномор’я та нижнього Дунаю.
Перший заступник голови Одеської облдержадміністрації Вячеслав Овечкін відкриваючи робочу зустріч зазначив, що в сучасних кліматичних умовах ефективне землеробство на Одещині без зрошення стало практично неможливим. Тому питання подальшої ефективної експлуатації водогосподарсько-меліоративного комплексу для аграрного сектору Одещини є надважливим.
Разом з цим під час робочої зустрічі значна увага була приділена сучасному стану меліоративного комплексу та використанню зрошувальних земель Одеської області, гідрогеолого-меліоративному стану зрошуваних масивів та оцінці якості поливної води; прогнозу водності у зоні зрошуваного землеробства.
Непростий діалог між водокористувачами, депутатами обласної ради, науковцями та співробітниками БУВР мав певні результати. Актуальні питання щодо збереження меліоративних фондів області прозвучали від людей, які не на словах, а своїми справами дбають про продовольчу безпеку, про збереження робочих місць та про ефективне управління об’єктів меліоративного комплексу.

Резюмуючи проведену зустріч можливо чітко стверджувати, що і місцева влада, і сільгоспвиробники Одещини 👀зацікавлені у збереженні та сталій експлуатації водогосподарсько-меліоративної мережі. Ряд питань, які були озвучені під час наради, будуть детально пропрацьовані всіма причетними організаціями з метою забезпечення ефективного використання земель в зоні зрошення та подальшої оптимізації роботи водогосподарських організацій Одещини.