Новини

Засідання Міжвідомчої комісії по узгодженню режимів роботи дніпровських та дністровських водосховищ

17 березня 2021 року начальник Басейнового управління водних ресурсів річок Причорномор’я та нижнього Дунаю Лілія Гричулевич, провідний інженер служби техногенно-екологічної безпеки Наталія Верис та представник Нижньодністровського національного природного парку Микола Роженко прийняли участь  в онлайн засіданні робочої групи Міжвідомчої комісії по узгодженню режимів роботи дніпровських та дністровських водосховищ з розгляду питання проведення еколого-репродукційного попуску у 2021 році.

Під час заходу було розглянуто гідрологічний прогноз на р. Дністер та його притоках, водогосподарську ситуацію на Дністровському водосховищі та пропозиції присутніх щодо умов проведення екологічного попуску з Дністровського водосховища.

Від Одеської області були надані узагальнені пропозиції від Одеської облдержадміністрації, Нижньодністровського національного природного парку, ТОВ «Інфокс» філії «Інфоксводоканал», Біляївської райдержадміністрації, Одеського рибоохоронного патруля до регламенту еколого-репродуктивного попуску

Наприкінці заходу було прийнято рішення щодо доопрацювання пропозицій учасників протягом кількох днів та повторного надання їх Держводагентству на розгляд комісії.

Еколого-репродукційний попуск з Дністровського водосховища щорічно здійснюється з метою покращення екологічного стану та збереження екосистеми дельти Дністра, ефективного відновлення біологічних ресурсів та збереження територій, що мають міжнародний охоронний статус.