Водогосподарська обстановка

Водогосподарська та гідрометеорологічна обстановка з 1 по 10 вересня 2020 року

За даними Гідрометцентру ЧАМ на території басейну нижнього Дністра протягом першої декади вересня спостерігалась переважно ясна погода. Температура повітря була від +8,4 ºС до +35,7 ºС. Опади 10-42 мм, що нижче та біля норми.

Фактичний рівень води р. Дністер (Маяки, Одеська обл.) на кінець першої декади вересня складає 81 см над „0” поста.

За багаторічними спостереженнями найвищий рівень у вересні-місяці на водомірному посту Маяки складає 147 см, а найнижчий -2 см  над „0” поста.

Рівень води на водпосту Маяки (15,0 км від гирла р. Дністер) протягом першої декади вересня знаходився нижче середніх багаторічних показників та коливався за рахунок згінно-нагінного вітру.

На водпосту Турунчук (44,5 км від гирла р. Дністер) протягом першої декади вересня рівень води знаходився нижче рівня середніх багаторічних показників та дещо коливався.

За даними Дунайської ГМО на території басейну р. Дунай протягом минулої декади спостерігалась переважно ясна погода. Температура повітря коливалась в межах від +16 ºС до +26,0 ºС. Опади склали 8-10 мм.

На водпостах Рені, Ізмаїл, Кілія та Вилкове української ділянки р. Дунай на кінець першої декади вересня рівні води складали 127, 56, 11 та -3 см над „0” поста відповідно.

За багаторічними даними у вересні-місяці найвищі рівні на водомірних постах Рені, Ізмаїл, Кілія та Вилкове складають 401, 296, 195 та 129 см, а найнижчі -13, 6, -1 та 9 см над „0” поста відповідно.

Фактичний рівень води р. Дунай на водпосту Рені протягом першої декади вересня знаходився нижче середніх багаторічних показників.

На водпосту Вилкове р. Дунай протягом першої декади вересня рівень води знаходився нижче середніх багаторічних показників та дещо коливався.